Bijeenkomst bij de Sociaal-Economische Raad (SER)

 

Op 29 januari 2019 werd de voorzitter van Stichting Wezenlijk, door de heer Ugur Pekdemir, directeur Coöperatieve Rabobank, voor de bijeenkomst 'Culturele diversiteit in de top' bij de Sociaal-Economische Raad (SER) in Den Haag, voor de tweede keer speciaal uitgenodigd. 

De eerste bijeenkomst ‘NL Culturele diversiteit in de top’ was in oktober 2017. Er hadden toen meer dan 100 bestuurders afgesproken om culturele diversiteit in de top van het Nederlandse bedrijfsleven aan te moedigen, om sociale cohesie te vergroten en het diverse potentieel te benutten. 

Bij de tweede bijeenkomst gingen bestuurders, rolmodellen en experts tijdens deze bijeenkomst in gesprek over hoe diversiteit in culturele achtergrond op management- en bestuursniveau kan worden vergroot. Tijdens deze bijeenkomst was veel inspiratie door best practises en inbreng van nieuwe ideeën. Doel was voornamelijk van elkaar leren en Nederland voorzien van een positieve impuls. Mooie bijdrage om cultureel talent in de top te versterken. Met eregasten Koningin Máxima, minister van Engelshoven  van cultuur en staatssecretaris van Ark.

 

Zie voor uitgebreide beschrijving:

Link: https://nos.nl/l/2269672

Of

Link: Diversiteit in de top, tijd voor versnelling | SER