Stichting Wezenlijk viert jubileum

Bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Wezenlijk uit Hendrik Ido Ambacht organiseerden in de kookstudio Bollore ofwel Cookallure in Tilburg een gezellige dag om het 12,5-jarig jubileum te vieren. Tijdens het maken van het Thaise eten, werden er herinneringen opgehaald. De jubileumviering in Tilburg was een succes. Onder leiding van Tim van Rooij werd het Thaise eten bereid en met smaak gegeten. Na het dessert ging iedereen voldaan naar huis.


Stichting Wezenlijk werd in 2010 opgericht door Hulya Celik in Dordrecht en heeft als doel mensen aandacht te geven voor hun mogelijkheden en hun talenten. Zelf werd ze in haar jeugd afgerekend op haar dyslexie, wat toentertijd gezien werd als taalachterstand vanwege haar Turkse komaf. “Je moet nog meer je best doen om de Nederlandse taal te beheersen” werd haar steeds verteld. Ondanks haar dyslexie heeft zij boeken en artikelen over persoonlijke ontwikkeling gepubliceerd. Ook haar meer dan bovengemiddelde intelligentie werd nooit gezien of serieus genomen.
Zij ziet het nu als haar taak om via haar Stichting Wezenlijk een plek te creëren voor mensen waar ze wel gezien en gehoord worden en waar talenten tot bloei kunnen komen. De stichting richt zich op (migranten)vrouwen en biculturele hoogbegaafden tussen 7 en 77 jaar en heeft al veel mensen geholpen en Celik is daar trots op.

 

Kookworkshop winnen met jouw Talentenbloei verhaal
Wil jij ook kans maken op een kookworkshop in de beste kookstudio van Nederland? Stuur ons jouw verhaal toe over hoe jouw talenten tot bloei zijn gekomen en wie weet bereidt jij een lekkere maaltijd tijdens een kookworkshop als winnaar van het mooiste Talentenbloei verhaal.

Stuur jouw Talentenbloei verhaal naar info@stichtingwezenlijk.nl of bekijk ook de website voor de kookworkshop: https://www.cookallure.nl/workshops

 

In de media: https://www.ambacht.net/nieuws/91414/stichting-wezenlijk-viert-125-jarig-jubileum

& https://www.weekbladdebrug.nl/nieuws/mens-en-maatschappij/22402/stichting-wezenlijk-viert-jubileum