Met veel plezier en trots viert Stichting Wezenlijk in Hendrik Ido Ambacht dit jaar haar 10-jarig jubileum! 

De slogan “Maak kunst van jouw probleem“ betekent voor de deelnemers van Stichting Wezenlijk niks anders dan “Maak kracht van jouw zwakte”. Dat heeft ertoe geleid dat Stichting Wezenlijk een aantal keer werd genomineerd en zeer werd gewaardeerd als samenwerkingspartner voor veel organisaties en instellingen. Het voornaamste doel is altijd om de focus te verleggen naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen die een mens heeft. 

Stichting Wezenlijk werd in 2010 door TROS TV geselecteerd vanwege haar vrijwilligerswerk en kreeg de opsteker van de week. Vijf jaar nadat de stichting deze opsteker kreeg, ontving de voorzitter de persoonlijke VrijwilligersPas van wethouder Van der Linden uit gemeente Dordrecht. In datzelfde jaar werd de voorzitter ook genomineerd voor de Mensa Fonds Award voor haar inzet op het gebied van hoogbegaafdheid.‚Äč Daarnaast werd ze voor haar belangeloze inzet voor de medemens ook genomineerd door Het Algemeen Dagblad als Dordtenaar van het jaar 2016. Deze prestigieuze nominaties laten zien hoe verdienstelijk Stichting Wezenlijk de afgelopen jaren is bezig geweest. 

Bij de pakken neerzitten is de weg van de minste weerstand. Stichting Wezenlijk doet hier niet aan mee. "Wij kijken naar mogelijkheden, ontwikkelingen en een betere toekomst", aldus Celik. 

Stichting Wezenlijk biedt sinds 2010 steun en toeverlaat aan mensen met emotionele problemen in de breedste zin van het woord. Daarvoor gebruiken wij middelen als schrijven, dans, fotografie, film, muziek en beeldende kunst (tekenen, schilderen en boetseren) etc. Onze grootste doelgroep bestaat inmiddels uit migrantenvrouwen en hoogbegaafden.

Stichting Wezenlijk heeft leuke actie voor iedereen die van hun zwakte hun sterkte wil maken. Bestel nu met korting: “jubileumboek 10 jaar Schrijven als therapie”, JOUW BRIEF!

“Schrijven als therapie” is een methode die gedragsverandering teweeg kan brengen bij mensen door hen te leren omgaan met hun gedachten en gevoelens. Het boek is namelijk al jaren hét naslagwerk voor jong en oud, en is onmisbaar tijdens het toepassen van zelfreflectie. Het wordt uitgeleend door de Koninklijke bibliotheek en de bibliotheek van Erasmusuniversiteit. Een groot aantal schrijfcoaches gebruiken het boek ook als standaard instructieboek. Wie nu workshop Poëzie bij ons boekt, ontvangt dit boek voor alle deelnemers helemaal gratis!